Julie Lestabel van Le Fabuleux Marcel de Bruxelles – ‘Marcel is een persona, maar voor ons bestaat hij wel écht!’

Julie Lestabel werkt als marketeer voor “ZEB, het bedrijf achter Le Fabuleux Marcel de Bruxelles” en ze heeft hart aan de stad verloren. Ze licht al een tipje van de sluier op over de nieuwe collectie van Marcel, “een ode aan Brussel”.

Wie is Marcel, een Brusseleir?!
Marcel is nen echten Brusseleir, ne vent van 35 à 40 die in Brussel woont, al heel zijn leven en die daar altijd zal blijven plakken. Hij groeide op in de benedenstad en dwaalt hier nog vaak rond. Je vindt hem ook terug in de cafékes op den Dansaert, of in de Marollen, waar hij van een pintje of nen half-en-half geniet, terwijl hij een sigaret rookt. ’t Is nen echte rocker, nen brave ket die de maskes geire ziet. Hij heeft een eigen collectie, lichtjes
retro-geïnspireerd en combineert zijn outfits met vintage, die hij shopt in Brusselse tweedehandswinkels. Marcel is eigenlijk een persona, maar voor ons bestaat hij wel écht! Als je jouw ogen sluit, zie je hem zo zitten, in de Monk, of den Archiduc.

Met de nieuwe collectie keert Marcel terug naar de Brusselse roots. Brengt deze collectie een ode aan Brussel?
Absoluut, we brengen twee capsule collecties uit. De eerste collectie is gebaseerd op 4 bekende Brusselaars: Toots, Arno, Jacques en René.  We maakten 100 exclusieve Marcellekes met hun namen op, twee voor mannen en twee voor vrouwen. Er snel bijzijn is dus de boodschap! De tweede capsule collectie is een echte ode aan Brussel. Shirts en sweats, met toeristische gimmicks van Brussel op, denk aan: Brusselse straatnamen, Manneken Pis, frietjes,  pintjes… Kortom, Brussel quoi.

Waar en vanaf wanneer kunnen we de nieuwe collectie van Marcel shoppen?
De Marcellekes, geïnspireerd op de bekende Brusselaars, koop je vanaf 15 september online, via de webshop. De tweede capsule collectie, een ode aan Brussel, vind je vanaf 29 september zowel in onze winkels (ZEB), als online.

Zie je in de toekomst nog een partnerschap met Brusseleir! in het verschiet?
We gebruiken voor Marcel wel graag eens een woordje hier en daar in dialect. En voor onze perslancering dit najaar – die we in het Brussels dialect willen doen – was ik op zoek naar Brussel-specialisten. Aangezien we dat dan ook graag juist en correct doen had ik eens contact opgenomen met Brusseleir. Geert ondersteunt ons sindsdien met het nalezen van
onze copy, en hij geeft regelmatig tips & tricks, zodat we het juiste Brusselse dialect gebruiken. Brusseleir! blij, wij blij!

Interview: Zanna Broodcoorens

Foto: Guido Van den Troost