Brussel Boef presenteit: de Coovi Kookwedstrijd Brussel Fret

Op 3 mei vond de Coovi kookwedstrijd Brussel Fret plaats waar 5de jaarstudenten van COOVI Secundair Onderwijs hun eigen touch gaven aan Brusselse gerechten. Zo gingen ze aan de slag met typische Brusselse ingrediënten zoals kip en geuze.

Deze gerechten werden beoordeeld door een 9-koppige jury bestaande uit Jeroen Roppe (Visit Brussels), Dirk De Prins (horeca consultant) en Ben Springael (kok restaurant Twa&Mwa). Ook Brusseleir! werd vertegenwoordigd door Marc Frederix, Claude Lammens en Geert Dehaes. Vanuit Coovi namen An Janssens (directeur), Gaston Asselman (technisch directeur) en Luc Jenet (voormalig directielid en leerkracht) deel aan de jury.

Previous
Next

Op 14 mei werd op de zonnige opentuindag van Coovi het winnende team van de Coovi kookwedstrijd Brussel Fret bekend gemaakt. De ploeg met Myriam Hamrouni en Camille Ngome-Mosermene kregen de hoogste score van de jury.

Gaston Asselman: ‘Op verschillende aspecten werden er punten gegeven namelijk op gaartijd, smaakpatronen en presentatie. Ook de samenwerking tussen de afdelingen bakkerij, hotel en keuken werd beoordeeld door de keukenleerkrachten. Het is niet evident voor 5de jaars studenten om vlot samen te werken en te presenteren. De grote doorslag was de verkoopbaarheid van het product. Dit was tevens de laatste vraag voor de juryleden: welk product kan er op de markt worden gebracht? De winnende ploeg had deze zaken heel goed onder controle en heeft met een score van 81 % de jury kunnen overtuigen met hun Brussels gerecht.’

Profeesiat!

De Coovi Kookwedstrijd Brussel Fret is de proloog voor Brussel Boef. De Fiest van de Brusselse Kuike dat het levend taalerfgoed verbindt met het levend culinaire erfgoed.