Laatste afgelopen Evenementen

POEPA

Zinnema Veeweydestraat 24-26, Anderlecht

André, weduwnaar, vader van twee dochters, merkt dat er iets aan het veranderen is: hij voelt zich bedreigd, achtervolgd, hij verliest zijn oriëntering. Alsof hij kleine gaatjes in zijn geheugen heeft…
Hij doet tegenover zijn oudste dochter alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Al is het duidelijk dat hij het stilaan alleen niet meer aan kan. Zij zorgt voor de nodige familiale hulp, wat haar door haar trotse vader niet in dank afgenomen wordt. Net nu ze met haar nieuwe partner in Londen wil gaan wonen….
Een verrassend stuk, vreemd, komisch ook, maar genadeloos: een oude man op zoek naar zichzelf in een wereld die langzaam aan het uitdoven is.

Verbrusseling: Claude Lammens

Regie: Marc Bober

Cast: Luc De Smet, Kathleen Seghers, Geert Dehaes, Anouk Van Doosselaer, Luc Christiaens en Annick Devisch

Januari 2023
zaterdag 28, zondag 29
Februari 2023
zaterdag 4, zondag  5
zaterdag 11, zondag 12

€20

DE ZUGEZEEDE ZEEKE

Zinnema Veeweydestraat 24-26, Anderlecht

Ondanks Argans goede gezondheid en zijn rijkdom schakelt hij almaar doktoren in voor zijn ingebeelde darmproblemen en klaagt hij almaar over de rekeningen die hij daarvoor moet betalen. De dokters en de apothekers overbluffen Argan door hun geleerdheid en hij is hun slachtoffer. Om gratis medische verzorging te krijgen probeert de onuitstaanbare hypochonder zijn dochter Angélique, die Cleante bemint, uit te huwelijken aan een onaantrekkelijke arts. Zijn tweede vrouw Béline ziet haar liever in een klooster. Argan ondergaat de verzorging, daarbij het sarcasme van de kokette dienstmeid Toinette en hij wordt bedrogen door Béline….
Het Brussels Volkstejoêter zal met De Zugezeide Zeeke voor zorgeloos plezier zorgen.

Verbrusseling

Marc Bober i.s.m. Robert Delathouwer

Regie

Jan Van den Bosch

Spel

Guido Goovaerts, Flore Van Damme, Karlien Figeys, Niki D’Heere, Robert Delathouwer, Gertjie Bryssinck, Kurt Parewyck, Stef Van Litsenborgh, Dean Ray, Patrick Peeters, Claude Lammens en Pascal Van herck

November 2022
zaterdag 26 en zondag 27
December 2022
zaterdag 3, zondag 4, zaterdag 10, zondag 11, zaterdag 17 en zondag 18
Januari 2023
zaterdag 14, zondag 15, zaterdag 21, zondag 22

€20

Streektaalconferentie 2022

deBuren Léopoldstraat 6, 1000 Brussel

“Taalvariatiebeleid in tijden van globalisering: overbodig of net cruciaal?”

€10