BRUSSELSTSJIRP 2, goesting vè mei te doon?

BrusselSTJIRP 2 (edeese 2021) in de moêk!!!
oproep deelnemers poëzieproject

In  2019 kende “Brusselstsjirp” een eerste editie. Brusselstjirp was in 2019 het poëzieproject van be.brusseleir, in het kader van de Weik van ’t Brussels onder leiding van curator/poëziecoach Claude Lammens. 

We bouwden met de inzendingen een heel mooi moment in een zaaltje van de Muntpuntbibliotheek, waar de teksten in hun finale vorm werden voorgedragen door de 9 dichters die hadden meegedaan.   In 2020 was het helaas niet mogelijk om een tweede editie te lanceren wegens de Covid-19 beperkingen.  

Maar nu mag iedereen die zich “Brusselse Poweit” voelt, opnieuw in zijn of haar pen klimmen, met het oog op een nieuw bundeltje authentieke Brusselse gedichten, én een toon/luistermoment op het einde van 2021. 

Brusselstsjirp 2021 krijgt als titel “Schraaive’t op !!!” 

Zonder te willen vooruitlopen op de feiten, zullen er wellicht heel wat inzendingen komen met corona en bevrijding als thema: maskes, joenges en kadeikes, loit aaile goên!!!

Een driekoppige selectiejury zal eerst een snelle kwaliteitscheck doen:

(1) is dit poëzie?

(2) komt dit in aanmerking voor publicatie?

(3)  is dit “af”, of wil poëziecoach Claude Lammens hiermee voort?   

Daarna zal er constructieve feedback worden gegeven aan de inzenders.  Vervolgens komen er (hopelijk en tête-à-tête, sinon virtueel) tweegesprekken tussen de poëziecoach en de inzender, en wordt er opnieuw naar een toonmoment met publicatie op de website voorbereid!

Voel je al iets kriebelen ? 
Ga gerust je gang en stuur je pennenvrucht(en) door naar: claude.lammens@gmail.com