BRUSSELS STAMENEI – DE ZINNEFOLEE ZINGT DE ZEUKTOCHT

NEUVEJOERSCONCERT

De Zinnefolee zingt de zeuktocht. In deze tijden van oorlog en crisis brengt het Brussels koor een verhaal over vluchten, tweestrijd en hoop.

Alsof men zomaar vergeten is dat Vlamingen en Walen destijds in de 19de eeuw de armoede en de honger in België ontvluchtten en onder meer naar Amerika emigreerden. Alsof men vergeten is dat onze grootouders en ouders bij het begin van de Wereldoorlogen moesten vluchten, in 14-18 naar Nederland, in 40-45 naar Frankrijk. Zo kijkt men vandaag al te dikwijls wantrouwig naar mensen die de miserie of de oorlog in hun land ontvluchten.
Over het zoeken naar een thuis voor onze verlangens en dromen, een plaats voor ons lief en ons leed. Bewegingen van afscheid nemen, eindeloos stappen en wachten. Een tocht als een ondoorgrondelijk spel van haperende carrousels en onvoorziene stopplaatsen. Blijven zingen, want de hoop en de droom mogen niet verdwijnen. In een eeuwenoude karavaan, op weg naar een plek waar we fier een gelukkig leven hopen uit te bouwen. Maar je wordt gedwongen om weer te vertrekken langs gevaarlijke routes, met een duur betaald maar vals ticket naar geluk. Om eindelijk aan te komen op een plek met ongelijke deals, gewrongen tussen helpende handen en vijandig gedrag. Je strandt op een kerkhof van hoop en dromen…
De Zeuktocht kwam tot stand met de medewerking van Zinnema en met de steun van de V.G.C. (Vlaamse Gemeenschapscommissie)

DE ZINNEFOLEE: DAT IS ENGAGEMENT EN BRUSSELSE ZWANS
Het Brussels gemengd koor DE ZINNEFOLEE bezingt het alledaagse leven, soms met een vleugje nostalgie, veelal met een grote mond, maar steeds met een gulle, warme lach en een eerlijke dosis Brusselse zwans. In het sappig Brussels dialect brengt De Zinnefolee songs recht uit het hart: eigen geëngageerde teksten in een interpretatie van gekende nummers of nieuwe composities van dirigent Guido Schiffer, met een schalkse knipoog naar Chanson en Driestuiversopera

Destag 17 januoêre 2023 – 20u00              

Info en rezerveire via henri.geeraerts@gmail.com of 0472 63 54 55

Les Caisseries, rue Autrique 4, Koekelberg