BrusselsTUUB 2021

BrusselsTUUB groeide in 2014 vanuit de idee om het Brussels dialect door te trekken naar de jeugd. Geert Dehaes, directeur bij be.brusseleir vzw vroeg Jeroen Camerlynck of hij geen zin had om samen te werken rond een muziekproject voor jongeren in het kader van de nieuwe beleidsnota en oproep van toenmalig minister van cultuur Sven Gatz. be.brusseleir zette een samenwerking op met Poppunt en de AB en ging op zoek naar jong talent om een cd op te nemen in het Brusselse dialect.

Elke band werd steeds uitgedaagd een nummer te schrijven over het leven in de stad. De zeven liedjes van de zeven geselecteerde bands werden op CD vereeuwigd én telkens voorgesteld met een vette show in de AB. BrusselsTuub is plezant, speciaal en met niks te vergelijken, de wisselwerking biedt heel wat mogelijkheden om te goochelen met dialect. We halen de deelnemende groepen volledig uit hun comfortzone.

Het stemt ook tot nadenken, moet het dialect dat ze brengen ons gekende dialect zijn of mogen ze er hun eigen ding mee doen? Het Brussels gegeven is soms moeilijk voor de bands, het gaat de ene al beter af dan de andere, met een dialectcoaching helpen we de geselecteerden.

Zij namen deel aan BrusselsTUUB 2015:
Airplane, Aubin, Stefan Dixon, Angstrom, Shaman Festival, The Imaginary Suitcase, Tommy green and the Bluesmachine en bis van Johan Verminnen met de Fanfaar.

Zij namen deel aan BrusselsTUUB 2017:
Cptn Töbie, Fake The Effort, Leonore, Bosum, Mille, Rollmops, Julie Benwa, en bis van Jeroen Camerlynck.

Zij namen deel aan BrusselsTUUB 2019:
Pipo, Bettie, Blafwaf, De Kanaalvissers, Khani, Ftakke, Honeyponey en bis van Jeroen Camerlynck.

én…Zij werden geselecteerd voor 2021:
Klaatzakkenzijnkut, Zyfa, Daan Leblanc, Mek’dr’dr, Graaf!, Arm Vlaanderen, Cøpe, Lonsin

Rendez-Vous:
BrusselsTUUB, zaterdag 20 november 2021 in de AB

Ni te rateire!

Jeroen Camerlynck, coördinator BrusselsTUUB
Jeroen Camerlynck, coördinator BrusselsTUUB

Ontdek meer Brusseleir!

Brussels Volkstejoêter
Ontdek theater in het Brussels

De Brusselse Azjenda
Ni te rateire

Spreike gelak nen Brusseleir!
’t es on aa